Logo VAGdiagnose VAG diagnose

Adaptive Cruise Control

Ontspannen en veilig rijden met Cruise Control

VAGdiagnose biedt de mogelijkheid om (Adaptive) Cruise Control in te bouwen in uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda. Met onze uitgebreide kennis en ervaring garanderen wij een kwalitatieve en vakkundige inbouw.

(Adaptive) Cruise Control

Cruise control is een technologie die het voor een bestuurder mogelijk maakt om een constante snelheid te behouden zonder het gaspedaal ingedrukt te houden. Het werkt door het voertuig op een vooraf ingestelde snelheid te behouden, die kan worden aangepast door de bestuurder. Adaptive cruise control (ACC) gaat een stap verder en past automatisch de snelheid van het voertuig aan. Dit wordt gedaan door middel van sensoren, radar of camera’s. Deze meten de afstand tot de voorligger en passen de snelheid van het voertuig aan om een veilige afstand te behouden. Als de voorligger bijvoorbeeld vertraagt, zal de adaptieve cruise control automatisch de snelheid van het voertuig verlagen. Wanneer de weg voor het voertuig weer vrij is, zal het systeem de snelheid automatisch weer verhogen. Dit kan de veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers vergroten en het rijden op lange afstanden minder vermoeiend maken.

Hoe werkt ACC?

Adaptive Cruise Control (ACC) werkt door middel van sensoren die zich op de auto bevinden. Deze sensoren meten de afstand tot de auto voor u en passen de snelheid van uw voertuig automatisch aan. Zo wordt er altijd een veilige afstand behouden. Hierdoor hoeft u niet constant de snelheid en afstand tot uw voorganger in de gaten te houden en te corrigeren. Het systeem werkt doordat het de afstand tot de voorligger meet en de snelheid van het voertuig aanpast door te accelereren of te remmen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een radarsensor aan de voorzijde van de auto. Sommige systemen kunnen ook de snelheidslimiet van de weg detecteren en de snelheid van de auto hierop aanpassen.

In geavanceerde systemen, zoals Adaptieve Cruise Control met Stop & Go-functie, kan het systeem ook volledig tot stilstand komen. Vervolgens kan deze en weer optrekken als het verkeer dat vooruit rijdt begint te bewegen. Het adaptieve deel van de Cruise Control komt in beeld wanneer de auto vóór u van rijstrook verandert of van de weg af gaat. Het systeem stelt de afstand en snelheid automatisch bij aan de nieuwe voorligger. 

Adaptieve Cruise Control kan bijdragen aan een comfortabele en ontspannen rijervaring. Vooral op lange ritten. Het kan ook bijdragen aan de veiligheid door het verminderen van vermoeidheid en het voorkomen van ongelukken door het behouden van een veilige afstand tot de auto voor u.

Inbouw (Adaptive) Cruise Control

VAGdiagnose biedt de mogelijkheid om zowel Cruise Control als Adaptive Cruise Control in te bouwen in uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de systemen, garanderen wij een kwalitatieve en vakkundige inbouw.

Onze inbouw service omvat het leveren en installeren van alle benodigde onderdelen en het uitvoeren van een uitgebreide testrit om de werking van het systeem te controleren. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen voor het installeren van Cruise Control en Adaptive Cruise Control.

Inbouw/retrofit Adaptive Cruise Control (ACC)