Logo VAGdiagnose VAG diagnose

Diagnose

VAGdiagnose stelt de juiste diagnose voor Uw auto​

Hedendaagse auto’s bestaan voor een groot deel aan elektronica. Zo biedt het mogelijkheden voor innovatieve opties en een verbetering van het comfort en de veiligheid. Natuurlijk heel fijn, totdat het niet meer werkt. Door onze ruime expertise kunnen wij een gedegen diagnose stellen!

Diagnose, hoe gaat dat in zijn werk?

Het stellen van diagnose is het vastleggen van de oorzaak van de waargenomen klachten, symptomen of storingen. Hedendaagse auto’s bestaan voor een groot deel aan elektronica. Dit biedt veel mogelijkheden voor onder andere comfort en veiligheid. Keerzijde daarvan is dat auto’s steeds complexer worden en kleine gebreken kunnen uitmonden in gecompliceerde storingen. Om storingen vast te stellen, dient de auto aangesloten te worden op diagnoseapparatuur. Doormiddel van specialistisch apparatuur kunnen we foutmeldingen uit het geheugen van uw auto uitlezen om vervolgens een nauwkeurige diagnose te stellen.

Nut van een gedegen Diagnose

Door de geavanceerde techniek van hedendaagse auto’s is het voor veel garagebedrijven steeds lastiger om gericht storingen op te lossen. Het uitlezen van een auto geeft niet altijd voldoende inzicht in de oorzaak van het probleem. Zonder een gedegen diagnose is het risico op verkeerde beslissingen zeer aannemelijk. Dit leidt vaak tot hoge kosten en ergernis. Dure onderdelen worden vervangen waarvan achteraf blijkt dat die het probleem niet veroorzaken. Vanuit wanhoop doen mensen zelfs afstand van hun geliefde auto, terwijl deze gewoon gerepareerd had kunnen worden, en dan hebben we het nog niet eens over de ergernis en het tijdverlies door het veelvuldig garagebezoek en het missen van uw auto.

Uw diagnose specialist

VAGdiagnose heeft zich gespecialiseerd in storingsdiagnose en reparaties van elektronische en mechanische systemen. Door gebruik te maken van geavanceerde diagnoseapparatuur en de juiste meetmethoden, bent u bij ons aan het juiste adres voor het snel en efficiënt opsporen en verhelpen van storingen. Wij lezen uw auto niet alleen maar uit, maar gaan verder om het probleem op te lossen. 

Tevens verzorgen wij voor u de inbouw van verschillende accessoires, ook indien u deze elders heeft gekocht.

Ruime kennis, ervaring & expertise

Vroegtijdige Diagnose

Een jaarlijkse controle bij uw arts houdt u in goede conditie.  Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor uw auto. Wij zien regelmatig auto’s voorbij komen met verschillende storingen in het geheugen zonder dat het motorlampje of controlelampje brandt. 

U hoeft niet altijd te wachten totdat het storingslampje brandt. U kunt ook bij ons terecht voor een preventieve controle als u iets raars denkt   te horen of te voelen. Vaak gaat het om iets kleins wat het storingslampje niet activeert. Door er op tijd bij te zijn kunt u dure reparaties voorkomen en weet u exact wat de staat van uw auto is. Sterker nog het kan voorkomen dat u strandt met pech langs de weg.

Aankoopkeuring

Ook voor een aankoopkeuring kunt u bij ons terecht waarbij de auto grondig wordt gecontroleerd. Niet alleen mechanisch of cosmetisch maar vooral ook het geheugen en de software van de auto wordt secuur geïnspecteerd.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op voor meer informatie!

VAG diagnose VAGdiagnose inspectie auto